Stille Tocht Tanja Groen

Stille Tocht Tanja Groen

Stille tocht voor Tanja Groen op de dag van haar verdwijning

Op initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting ‘De Gouden Tip’ zal op 31 augustus een stille tocht voor Tanja Groen plaatsvinden. De toen 18-jarigestudente verdween 28 jaar geleden, exact op die dag, in Maastricht. De stille tocht zal in het teken staan van de verdwijning van Tanja en zal eveneens een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak.

Tijd: 19.00u
Locatie: Grasveld achter MVV Stadion

Tanja Groen vertrok in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 van een ontgroeningsfeestje van de vereniging in het centrum van Maastricht naar haar kamer in Gronsveld, een dorpje ten zuiden van Maastricht. Sindsdien is ze spoorloos verdwenen. 

Studentenvereniging Circumflex bezocht op 5 juli Peter R. de Vries op zijn kantoor, een dag voor de aanslag op het leven van misdaadverslaggever en vertrouwenspersoon van de familie Groen. “Ontzettend fijne en goede bespreking gehad met het bestuur”, twitterde De Vries die dag. “Goede, concrete plannen ontwikkeld, waarover binnenkort meer.” Eén van die plannen was de organisatie van een stille tocht voor Tanja, op 31 augustus. Annemiek van Spanje, bestuurslid van de stichting, was ook bij het gesprek aanwezig.

Tanne Nevels, voorzitter van Circumflex, vindt het belangrijk om met de vereniging een steentje bij te dragen aan de zoektocht naar Tanja Groen. “Daarom organiseren we deze stille tocht. Een dag na onze bespreking is er een aanslag gepleegd op het leven van Peter R. de Vries, waarna hij is komen te overlijden. Stichting de Gouden Tip heeft ons desgevraagd laten weten dat het de wens van Peter zou zijn geweest, om de geplande stille tocht voor Tanja Groen te laten doorgaan”, zegt Nevels.

“Jaarlijks staan wij stil bij haar verdwijning en denken we aan Tanja, maar ook aan haarfamilie en vrienden, die sinds die dag in augustus 1993 in onzekerheid moeten leven”, gaat Nevels verder. “Dit jaar gaan we haar op een zeer bijzondere manier herdenken. We zouden het ontzettend waarderen als u daarbij aanwezig kan zijn.” Het doel van de stille tocht is om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de vermissingszaak en de crowdfunding te ondersteunen. Ook ziet de vereniging het als een blijk van waardering voor de tomeloze inzet van De Vries.

“De onzekerheid is slopend voor hen en beheerst hun leven, elke dag weer. Daar moet een einde aan komen. Het moet duidelijk worden wat er met Tanja is gebeurd. De ouders hebben recht op de duidelijkheid”, zei Peter R. de Vries eerder tijdens de persconferentie van de lancering van de stichting. Stichting ‘De Gouden Tip’ vindt het prachtig dat de studentenvereniging, waar Tanja kort onderdeel van uitmaakte, de stille tocht organiseert en omarmt dit initiatief dan ook van harte.

Adrie en Corrie Groen, de ouders van Tanja, zijn ontroerd door het initiatief van de studentenvereniging en steunen de actie van harte.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen