Nieuws

Ouderendag SV Circumflex een succes

Ouderendag SV Circumflex een succes

Ouderen eten bij SV Circumflex

MAASTRICHT. “Het eten is lekker, maar straks wil ik wél een biertje”, lacht een oudere man met een bril tegen een lid van studentenvereniging Circumflex. Hij en dertien andere bewoners van verzorgingshuizen in Maastricht hebben net gehoord dat er vijfduizend liter in de kelder ligt, dus dat moet er wel vanaf kunnen. De ouderen zijn deze zondag 13 januari uitgenodigd door de goededoelencommissie van de vereniging voor een warme lunch en een potje kienen.

“We wilden graag iets doen voor de stad”, vertelt Janne Lemmens, commissaris Intern bij Circumflex. De Week tegen Eenzaamheid (in oktober) zorgde voor de inspiratie voor dit initiatief. Lemmens belde met wat zorgorganisaties en Envida had interesse. “We wilden er eerst een dinertje van maken, maar zij adviseerden ons om het simpel te houden. Daar doe je de mensen het meeste plezier mee.”

Dus zit iedereen – studenten en ouderen door elkaar heen – nu achter een bord boerenkoolstamppot met worst, gemaakt in de eigen keuken van Circumflex. Vooraf heeft voorzitter Daan ten Haaf een rondleiding gegeven door de sociëteit aan de Capucijnenstraat en uitgelegd hoe dat nou eigenlijk werkt, zo’n studentenvereniging. Wat is [....]

Lees verder op de website van de Observant
 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen